Almacenamiento de Trozos de Ñame (Dioscorea rotundata Poir) en Atmósferas Modificadas

Ricardo D. Andrade, Juan C. Palacio, Waldir A. Pacheco, Robert A. Betin

    Producción científica: Contribución a una revistaArtículo en revista científica indexadarevisión exhaustiva

    4 Citas (Scopus)

    Resumen

    In this work storage conditions of chunks yam packed in polymer films with modified atmosphere are analyzed. Respiration rate of chunks yam at refrigeration temperature (5 ± 1°C) and room temperature (27 ± 1°C) and different films with modified atmosphere were evaluated. Respiration rate at refrigeration temperature was 2.9 ± 0.9 mlCO2/Kg-h (graphically) and 3.2 ± 1.0 mlCO2/Kg-h (analytically), and room temperature of 20.1 ± 0.8 mlCO2/Kg-h (graphically) and 22.4 ± 0.9 mlCO2/Kg-h (analytically). Modified atmosphere packaging of minimally processed chunks yam is not a good alternative. This because the product quality is affected, with shelf life between 6 and10 days.

    Título traducido de la contribuciónModified atmosphere packaging of chunks yam (Dioscorea rotundata Poir)
    Idioma originalEspañol
    Páginas (desde-hasta)65-72
    Número de páginas8
    PublicaciónInformacion Tecnologica
    Volumen23
    N.º4
    DOI
    EstadoPublicada - 2012

    Palabras clave

    • Minimally processed food
    • Modified atmosphere
    • Respiration rate
    • Shelf life
    • Yam

    Huella

    Profundice en los temas de investigación de 'Almacenamiento de Trozos de Ñame (Dioscorea rotundata Poir) en Atmósferas Modificadas'. En conjunto forman una huella única.

    Citar esto