Efecto de la nutrición en los resultados de pacientes con compromiso pulmonar en la Unidad de Cuidado Intensivo

Ricardo Ardila Castellanos, Victoria García Velásquez, Francisco Naranjo Junoy, Guillermo Ortiz Ruiz, Bladimir Gil Valencia

Producción científica: Contribución a una revistaEstudio breverevisión exhaustiva

Resumen

The importance of nutritional support in patients in intensive care units (ICU) has been highlighted for many years. This is particularly important in those entering the ICU with lung disease that progresses to respiratory failure who required ventilatory support, where the importance of energy metabolism is demonstrated in major complications such as mortality, time on mechanical ventilation, and time in ICU. The present article shows a narrative review of the evidence on the use of nutritional therapy, and its influence on the outcome of patients admitted to the ICU due to respiratory failure.

Título traducido de la contribuciónEffect of nutrition on the outcome of patients with lung disease in the Intensive Care Unit
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)119-127
Número de páginas9
PublicaciónActa Colombiana de Cuidado Intensivo
Volumen15
N.º2
DOI
EstadoPublicada - abr. 2015
Publicado de forma externa

Nota bibliográfica

Publisher Copyright:
© 2015 Asociación Colombiana de Medicina Crítica y Cuidado lntensivo.

Palabras clave

  • Acute respiratory distress syndrome
  • Chronic obstructive pulmonary disease
  • Intensive care
  • Nutrition

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Efecto de la nutrición en los resultados de pacientes con compromiso pulmonar en la Unidad de Cuidado Intensivo'. En conjunto forman una huella única.

Citar esto