Remoción de la sílice del licor negro: Del procesado de la pulpa del bagazo de la caña de azúcar

G. Quintana, J. Velásquez, A. Forero, D. Gutiérrez, B. Garcés

Producción científica: Contribución a una revistaArtículo en revista científica indexadarevisión exhaustiva

Resumen

Optimization of the acid precipitation of soluble silica has been sought from the processed black liquor to the soda of the pulp of the sugar-cane bagasse. The recovery of chemical products and energy of the black liquor is made complicated by the presence of SiO2, which causes surface inlays in heat transfer equipment, diminishing its capacity. A design of experiments in two phases has been carried out in which three factors were studied: acid type, acid concentration and final pH of the liquor.

Título traducido de la contribuciónRemoval of silica from the black liquor: The processing of the pulp of the sugar cane bagasse
Idioma originalEspañol
Páginas (desde-hasta)72-77
Número de páginas6
PublicaciónIngenieria Quimica
Volumen39
N.º445
EstadoPublicada - mar. 2007

Huella

Profundice en los temas de investigación de 'Remoción de la sílice del licor negro: Del procesado de la pulpa del bagazo de la caña de azúcar'. En conjunto forman una huella única.

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